Vælg en restaurant...

Bredgade

CPH Airport

Blog

Vi spilder ikke maden

Hos Le Sommelier kæmper vi aktivt mod madspild. Derfor har vores køkken implementeret en zero-waste politik, så hver en krumme bliver brugt. Ja, hvad betyder det så at være zero-waste, udover det med ikke at have affald? Det betyder, at vi ikke smider noget ud – alt kan genbruges.  Som vores køkkenchef, Christian Marqaud, forklarer: "Det er en frivillig ordning vi har været del...

Læs mere


Pressemeddelelse: Copenhagen Concepts ekspanderer sydpå med MASH og Le Sommelier

Bag det succesfulde steakhouse brand MASH står Copenhagen Concepts, som også er afsendere af franske Le Sommelier og japansk-franske Umami. I starten af marts 2017 udvider Copenhagen Concepts endnu engang forretningen med to nye restauranter, MASH og Café du Sommelier, i Düsseldorfs Andreas Quartier beliggende i Altstadt.  Siden Copenhagen Concepts i 2009 åbnede MASH på Bredgad...

Læs mere


Ny Master Sommelier i familien!

Chefsommelier hos vores kollegaer på MASH London, Jess Kildetoft, har for nylig gjort sig fortjent til den ærefulde titel: Master Sommelier. Dette er den højeste kvalifikation, man kan få som sommelier, og den kræver, at man består nogle rimelig vilde eksaminer.  Jess er blot nr. 235 i hele verden til at blive Master Sommelier siden eksaminerne startede i 1969, og vi er helt ut...

Læs mere


Få 42 % rabat på frokosten i uge 42!

Uge 42 forbindes ofte med efterårsferie, men hos Le Sommelier er der ingen, der holder fri – i stedet byder vi hele ugen på 42 % rabat på vores frokost*. Vi disker nemlig op med vores traditionelle franske frokostkort, hvor der både er større og mindre retter, men altså også 42 % rabat på tværs af hele kortet. Så har du endnu ikke sat tænderne i vores frokostretter, er det alts...

Læs mere


Daniela Nylin, restaurantchef på Le Sommelier

Hvis du har været forbi restauranten, har du måske set en mørkhåret, storsmilende svensker fare omkring – det er vores restaurantchef, Daniela. Hende vil vi gerne fortælle dig lidt mere om: Daniela startede med at arbejde som sommelier på MASH Bredgade i 2012. Hun blev spottet af Copenhagen Concepts vinansvarlige til en sommelierkonkurrence i 2011 – ja, Daniela ved et og andet ...

Læs mere


Tillykke til os!

I september er det 19 år siden vi åbnede vores første restaurant, Le Sommelier, hvilket blev starten på en lang gastronomisk rejse, der gjorde, at vi 10 år senere stiftede firmaet Copenhagen Concepts – og rejsen er slet ikke slut endnu.  Der er godt nok sket meget de sidste små 20 år, på godt og dårligt – men heldigvis mest godt, hvorfor vi står her i dag med 9 MASH restaurante...

Læs mere


Hold julefrokosten på Le Sommelier

På Le Sommelier har vi fire flotte og stemningsfyldte lokaler, der kan danne rammerne om dit næste selskab.

Læs mere


Le Sommelier søger tjenerelev

Kunne du tænke dig at blive en del af teamet på Le Sommelier? At være med der, hvor det hele sker? Sørge for give gæsterne det allersidste smil, inden de går hjem? Så skal du fluks sende en ansøgning af sted til os, for vi leder nemlig efter en tjenerelev, der kan sige ja til det ovenstående, og samtidig har lyst til at arbejde i en restaurant, hvor der er fokus på vin og råvar...

Læs mere


Bæredygtighed og nærvær med Copenhagen Cooking

Når Copenhagen Cooking løber af stablen i august, vil Le Sommelier være at finde blandt de deltagende restauranter. I år byder vi nemlig på en eksklusiv tre-retters menu, hvor der fokuseres på bæredygtighed og nærvær. Bæredygtighed i den forstand, at vi i samarbejder med Fiskerikajen, som vi serverer bæredygtig fisk fra, samt bæredygtige grøntsager fra Søren Wiuff. Nærvær komme...

Læs mere


På vintur til USA

En stor del af at være sommelier er at rejse ud og møde vinproducenterne og se at se alverdens vinregioner. Vi har den seneste uge været rundt i områderne nord for San Francisco i Californien for at besøge eksisterende såvel som fremtidige vinproducenter. Det gør vi gerne et par gange om året. Udover at smage de nye årgange og få mere indsigt i, hvordan producenterne tænker og ...

Læs mere


Sådan bliver man en bedre sommelier

Hvordan dygtiggør man sig egentlig som sommelier eller vinansvarlig? Der findes i sagens natur mange måder at lære om mad og vin, og om vin og mad. En stor del af den viden, som er nødvendig for at kunne begå sig i en restaurant, kan opnås igennem studier. Dvs. igennem tynde og tykke bøger, som beskriver alverdens vine og vinområder i mere eller mindre detaljerighed. En anden l...

Læs mere


Forårets skønne asparges

Det er så dejligt, så dejligt. Dejligt, at vi nu mærker lidt varme om aftenen, og at vinteren efterhånden er overstået. Foråret er nemlig lige trapperne, og det betyder, at alt godt fra naturen langsomt begynder at gro. Løg, urter, små gulerødder – ja, listen er lang. Det bedste af det hele er dog, at lige så glade vores kroppe kan være for den langsomt stigende temperatur, lig...

Læs mere


Hvad er en sommelier?

At mad og vin går hånd i hånd på Le Sommelier siger næsten sig selv. Men hvad dækker egentligt begrebet eller professionen ”Sommelier” over, nu da det er så central en del af restaurantens identitet? Ligesom kokke bruger mange år på at uddanne sig og dygtiggøre sig i håndværket at lave mad, skal vintjeneren også meget igennem, før han eller hun med rette kan kalde sig sommelier...

Læs mere


Le Sommelier blandt Danmarks grønneste restauranter

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi hos Le Sommelier – og vores kollegaer hos MASH og Umami – går højt op i bæredygtighed og at værne om miljøet, når vi udvælger råvarer og tilbereder dem. Vi går ikke på kompromis, for vores kunder skal have den bedste kvalitet – men det skal det miljø, vi lever i og af, også. Derfor er vi ekstra glade for, at Le Sommelier er blevet fremhæ...

Læs mere


Vi hylder det franske køkken med eksklusiv middag

For mange er den franske kok Alain Ducasse en af de største stjerner i den gastronomiske verden. Han var den første kok, som ejede restauranter med tre Michelin-stjerner i lige så mange byer, og han er én ud af kun to kokke, som har sikret sig 21 Michelin-stjerner gennem sin karriere. Kort sagt: Han er en legende. Derfor er det os en ære at kunne afsløre, at vi er blevet invite...

Læs mere


Le Sommeliers restaurantchef er Danmarks bedste sommelier

Der hersker ingen tvivl om, at vi gør vores bedste for at levere den ypperste vinoplevelse. Vi lægger både kærlighed og stolthed i arbejdet, og det er derfor med stor glæde, at vores restaurantchef og head sommelier, Christian Jacobsen, i slutningen af februar sikrede sig titlen som Danmarks bedste sommelier. Titlen som årets sommelier er kulminationen af et kæmpe arbejde fra C...

Læs mere


Historien om den lyse kalvelever

På Le Sommelier præsenterer vi nogle traditionsrige franske retter - altid med vores dybe respekt for råvarer. Lige nu har vi lys kalvelever fra Sydfrankrig på kortet. Men hvor kommer den lyse kalvelever fra, og hvad er den egentlig for en størrelse? Vi har i Frankrig en gammel tradition for at lave lyst kalvekød fra ungkalve, der er op til 10 måneder gamle. I andre lande blive...

Læs mere


Nyt menukort hos Le Sommelier

Det er på tide at skifte menukort på Le Sommelier, og det glæder mig at kunne fortælle, at der blandt andet kommer ny fisk – flotte, store havtasker med en kraftig rødvinssauce og lidt røget marv i, ligesom vi også lige har fået norsk kammusling. Kammuslingerne er ikke så store, og derfor kan vi servere dem med linguini-pasta, foie gras og en musling-sky med sprød andeskin for ...

Læs mere


Fransk forkælelse på Valentine's Day

Hos Le Sommelier udlever vi passionen for det franske køkken, gode vine og årstidens råvarer. På Valentines Day kan du nyde noget af det bedste fra køkkenet i en treretters middag sammensat med kærlighed:    Forret: Kammusling med vintertrøffel, crouton med lardo og bitter salat Hovedret: Oksemørbrad, vilde svampevinaigrette, Pommes Dauphiné og frikassé med skorzonerrødder Dess...

Læs mere


Vine som prikken over i'et

Denne uges blogindlæg fra Christian Jacobsen, Le Sommeliers Head Sommelier, går blandt andet bag om vinen, der giver den aktuelle Cassoulet prikken over i’et. Ligeså begejstret som Francis bliver, når det er tid til Le Sommeliers Cassoulet - lige så meget glæder vi os fra sommelierenes side til at få lov til at anbefale vine til denne bastante ret. Det ville være oplagt at væl...

Læs mere