Vælg en restaurant...

Bredgade

CPH Airport

Forårets skønne asparges


Det er så dejligt, så dejligt. Dejligt, at vi nu mærker lidt varme om aftenen, og at vinteren efterhånden er overstået.

Foråret er nemlig lige trapperne, og det betyder, at alt godt fra naturen langsomt begynder at gro. Løg, urter, små gulerødder – ja, listen er lang. Det bedste af det hele er dog, at lige så glade vores kroppe kan være for den langsomt stigende temperatur, lige så glade kan vi være for de første asparges, som også dukker op nu. Grønne, hvide, violette – der er farver for alle sanserne.

Hos Le Sommelier er vi allerede startet med grønne og hvide asparges fra Provence-området i Frankrig, da de skød i vejret for længe siden. Det er selvfølgelig trist, at vi skal vente lidt mere på de danske, men de er på vej, og når de ankommer, kan vi glæde os til flotteste asparges, som vi kan takke vores dejlige klima for.

Perioden for danske asparges er kort, men kvaliteten er intet mindre end fantastisk. Danske asparges er saftige og sprøde, og det er derfor også vigtigt, at de kun tilberedes meget kort, så man bevarer den feminine smag. Den passer nemlig fantastisk til små fjordrejer, hvor man i øvrigt glædeligt kan tilføje den famøse franske sauce Mousseline.

Så skynd jer at opleve glæden ved danske asparges, for – som en fin, lille huskeregel – Skt. Hans er allersidste dag for danske asparges.