Vælg en restaurant...

Bredgade

CPH Airport

Vi spilder ikke maden

- kategorier: Nyheder

LeSommelier Bredgade food

Hos Le Sommelier kæmper vi aktivt mod madspild. Derfor har vores køkken implementeret en zero-waste politik, så hver en krumme bliver brugt.

Ja, hvad betyder det så at være zero-waste, udover det med ikke at have affald? Det betyder, at vi ikke smider noget ud – alt kan genbruges. 

Som vores køkkenchef, Christian Marqaud, forklarer:

"Det er en frivillig ordning vi har været del af de sidste to år. Hvis maden ikke bliver spist, laver vi fond. Hvis vi ikke kan bruge det i fond, så bliver det til bio-affald."

Men det stopper ikke der. Bio-affaldet genbruges også. Olierne bruges til at producere biodiesel, mens resterne producerer biogas, der bruges som brændsel i de lastbiler, der henter affaldet. Overskydende affald bruges som gødning, og bliver dermed igen til mad. 

Det handler om respekt
At stoppe madspild er ikke noget nyt, vi har fundet på. Tidligere køkkenchef, Francis Cardenau, var en aktiv del af projektet Stop Spild af Mad. I den forbindelse var han med-forfatter på en kogebog om hvordan man bedst muligt bruger rester.

Det er ikke det hele, Francis har også hevet kokke med til Det Runde Bord, et projekt der laver mad af rester til socialt udsatte – på den måde bruges alle ressourcer optimalt. Projektet og Francis har også været på Roskilde Festival og tryllet velsmagende mad frem af festivalens rester.

Som kok må man respektere råvarerne ved ikke at lade dem gå til spilde, som Francis siger: 

"Jeg er kok, jeg elsker gode råvarer. Derfor smider jeg heller aldrig noget ud. Hverken derhjemme eller på restauranten. Det er en livsindstilling, som ligger dybt i mig. Jeg siger til mine kokkeelever: Her smider vi ikke noget ud. Alt kan bruges, også gulerodsskrællerne, den kvarte porre og kødresterne. Det handler om respekt – en lyst til at bruge det, vi allerede har købt."

Hos Le Sommelier siger vi pænt nej tak til madspild og ja til miljøet – kom endelig forbi restauranten og vær med i kampen.