Vælg en restaurant...

Bredgade

CPH Airport

Nyt menukort hos Le Sommelier


Det er på tide at skifte menukort på Le Sommelier, og det glæder mig at kunne fortælle, at der blandt andet kommer ny fisk – flotte, store havtasker med en kraftig rødvinssauce og lidt røget marv i, ligesom vi også lige har fået norsk kammusling.

Kammuslingerne er ikke så store, og derfor kan vi servere dem med linguini-pasta, foie gras og en musling-sky med sprød andeskin for at give en lille maskulin smag til den dejlig ret.

Vi skifter også hovedret, og det bliver denne gang en fantastisk fugl, nemlig perlehøne label rouge, en fugl, som oprindelig kommer fra Afrika, hvor de stadig lever i vilde og frie omgivelser. De er også blevet opdrættet i Europa siden det 15. århundrede. De har en dejlig fin smag af vildt, og kødet er lidt mere brunt end kylling. De perlehøns, vi serverer, har levet som minimum 94 dage i fuldstændig frihed på marken, hvor de har spist alt det korn, de kunne drømme om.

I forhold til en helt almindelig kylling, som lever i 35 til 70 dage, har vi med perlehønen at gøre med et lille dyr af høj klasse, når vi taler om smagen. Dertil serverer vi en frugtsauce, som vil være lige tilpas, blandt andet med kvæde, som jeg har syltet tilbage i november sidste år. Lårene bliver farseret og braiseret og skaber dermed en dejlig vinterret – specielt til jer, som ikke har den store lyst til en tung bøf og for meget protein.

På gensyn ☺

– Francis Cardenau