Vælg en restaurant...

Bredgade

CPH Airport

Vine som prikken over i'et


Denne uges blogindlæg fra Christian Jacobsen, Le Sommeliers Head Sommelier, går blandt andet bag om vinen, der giver den aktuelle Cassoulet prikken over i’et.

Ligeså begejstret som Francis bliver, når det er tid til Le Sommeliers Cassoulet - lige så meget glæder vi os fra sommelierenes side til at få lov til at anbefale vine til denne bastante ret.

Det ville være oplagt at vælge vine fra det sydvestlige Frankrig, som er Cassouletens hjemstavn, og vinene fra Madiran og Cahors kan også være gode partnere, men der er dog en vin, som vi finder særligt egnet.

Syrah laves i mange forskellige lande og i mange forskellige stilarter, både alene og som blandingskomponent sammen med eksempelvis Grenache og Mouvedre. Ét sted gør den sig dog særligt godt alene, nemlig i vinene fra det nordlige Rhône.

Når vinene er bedst, har de en rank krop med fylde og friskhed. Vinene har typisk noter af mørk bærfrugt, peber, bacon og urter. Frugtsyren i vinene håndterer fedmen i Cassouleten særligt godt, samtidigt med at tanninen spiller sammen med kødelementerne i retten. Ikke nok med at vinens struktur matcher godt, så er aromaerne af flæsk og krydderier i vinen også de samme, som findes i retten.

Vi tilbyder i øjeblikket Syrah i flere afskygninger serveret på glas på Le Sommelier. Vincent Paris har lavet nogle charmerende og indbydende vine i Cornas i 2012-årgangen, disse vine er rene og læskende.

Piedrassasi fra Central Coast i Californien er et andet eksempel på vellavet Syrah - denne gang fra den nye verden.

Den har lidt mere sødme i frugten, men overrasker til gengæld med en helt enestående aromatic, som leder tankerne hen på Côte Rôtie. Ikke lige frem den typiske Le Sommelier vin, men vi kunne ikke lade være med at tilbyde den på glas, simpelthen fordi det smager så hamrende godt!

Har man mere lyst til at kaste sig ud i en hel flaske, så kan Hermitage fra Domaine du Colombier i 2010 årgangen varmt anbefales, og fås til den exceptionelle pris á kr. 850,- Lidt at varme sig på og lidt at fornøje sig over – Santé!